Renovering Stockholm

Vi utför all sorts underarbete samt renovering, målning och tapetsering av enstaka rum eller hela hemmet/bostaden:

 1. Målning
 2. Tapetsering
 3. Underarbete & bredspackling
 4. Snickeri
 5. Köksrenovering
 6. Golvläggning
 7. Golvslipning

”Stockholm S-Service” multiservice(multitjänst) firma
Vi är ett företag som gillar att lyssna på våra kunders önskemål & tankar. Det viktigaste för oss är att kunden känner sig alltid nöjd. Därför tycker också att det är viktigt att lyssna på feedback och vill veta vad du som kund tyckte om och om vi bör kanske göra något annorlunda nästa gång. På det sättet kan vi erbjuda dig ännu bättre kvalitet med vår tjänst som kommer då vara anpassad enligt dina önskemål.

Du som kund står i fokus för oss på ”Stockholm S-Service” och är en viktigt part i samarbetet för att vi ska kunna förmedla en så hög kvalitet som möjlig.
Vi ser fram emot att hjälpa dig med renoveringen eller kanske även någon av de andra tjänster vi erbjuder.
Skulle du vilja veta mer om någon annan av våra tjänster på ”Stockholm S-Service” istället för Fönsterputsningen?
Du hittar då de andra tjänster och kategorier som vi jobbar med under tjänster i menyn.
Fattas just den tjänsten som du behöver hjälp med så är du jätte välkommen kontakta oss så ser vi om vi kan hjälpa dig med den också.
Har du några frågor med något här på hemsidan eller med något av våra tjänster så får du jätte gärna kontakta oss så besvarar vi alla frågor.

OBS: Vi utför renovering arbete i stor Stockholm, vid stor objekt vi kan ta i Uppsala.

Dokument för att ladda ner

OBS: Fr o m 1 januari 2016, man får 30% ROT-avdrag av arbetskostnad därav nya priser.

Renoverings timpris: 350kr/h efter ROT-avdrag (försäkring ingår i priset)

 

Golvslipning och golvläggning fr. 290/kvm efter ROT-avdrag (försäkring ingår i priset)

 

Golvslipning: Allt du behöver veta för en smidig renovering

Behöver du hjälp med att göra ditt golv som nytt igen? Golvslipning är en effektiv lösning som kan ge fantastiska resultat, men det kan också vara en riktigt dammig och krävande process. Dammfri golvslipning är den bekväma lösningen som många privata hushåll söker efter. Läs vidare för mer information om hur du gör för att välja rätt firma för jobbet eller om du vill försöka på egen hand!

Vad är golvslipning?

Golvslipning är processen att ta bort ojämnheter och repor från ytan på ett trägolv. Genom denna metod kan man återställa golvet till sitt ursprungliga skick och förbättra dess utseende. Beroende på vilket slags trägolv du har, som ek eller bok, så kan det finnas olika tekniker som används vid slipningen. Fiskbensparkett behöver oftast en mer noggrann behandling jämfört med andra vanliga parkettgolv.

Dammfri golvslipning är en bekväm lösning eftersom den minskar risken för damm i hemmet under arbetet. Denna metod använder specialutrustning som fångar upp allt damm under processen istället för att sprida det runtom i rummet. Om du känner att ditt golv inte ser lika bra ut som förr eller om det finns missfärgningar och repor, då kan en professionell golvslipningservice vara vad du behöver för att återuppliva ditt trägolvs vackra glans igen!

Varför behöver man slipa golv?

För att ta bort repor och märken samt jämna ut ojämnheter i golvet behövs golvslipning. Detta åtgärdar skador som kan ha uppstått på trägolvet, såsom från möbler eller husdjur. En slipning är också ett sätt att förbättra slitstyrkan på golvet, vilket gör det mer hållbart över tid. Oavsett om du har ek-, bok- eller fiskbensparkett kan en professionell golvslipning ge dina golv ett nytt liv genom att ta bort slitage och ge dem en fräsch yta.

När är det dags för en golvslipning?

Ett trägolv kan ge en vacker och unik look till ditt hem, men efter många år av användning kan golvet börja tappa sin glans. Detta är ett tydligt tecken på att det är dags för en golvslipning. Om du nyligen har genomfört renovering eller ombyggnad av rummet kan detta också vara en bra tidpunkt för att satsa på att slipa golvet och få tillbaka dess ursprungliga utseende. Om det finns djupa repor eller stora märken i golvet så behöver man även då göra en golvslipning för att återställa skönheten i trägolvet oavsett om det är ek, bok eller fiskbensparkett som ligger på din grund!

Olika typer av golvslipning

Traditionell golvslipning med damm är mindre vanligt idag, eftersom det skapar mycket obehagligt och hälsofarligt damm i hemmet. Vi rekommenderar istället en dammfri golvslipning med specialutrustning som suger upp dammet under arbetet. Detta är den vanligaste metoden idag och ger ett lika bra resultat på trägolv av ek, bok eller fiskbensparkett.

Genom att välja denna metod får du inte bara ett snyggt resultat utan också en bekväm lösning som minimerar städbehovet efteråt. Dessutom behöver du inte oroa dig för potentiellt farliga partiklar som kan komma från traditionell slipningsmetod. Kontakta oss så hjälper vi dig att välja rätt typ av golvslipning för ditt hem!

Dammfri golvslipning

Vi erbjuder dammfri golvslipning för enkel och smidig renovering av dina trägolv. Med vår moderna utrustning slipas golvet utan att det bildas något damm – vilket gör processen både bekväm och hälsosam för dig och din familj. Dessutom behöver du inte oroa dig för städningen efteråt, eftersom våra maskiner är utformade för att samla upp allt damm under arbetet.

Med dammfri golvslipning kan du snabbt och enkelt ge ditt hem ett helt nytt utseende utan krångel eller huvudvärk. Vår teknik är också mer miljövänlig än traditionell slipning eftersom den minskar mängden slitage på golvet – vilket betyder mindre material som behöver ersättas över tid. Kontakta oss idag om du vill ha hjälp med golvrenovering!

Vad innebär dammfri golvslipning?

Dammfri golvslipning är en process som innebär användning av speciell utrustning som minskar mängden damm som genereras under slipningsprocessen. Detta resulterar i en renare och bekvämare miljö att arbeta i, vilket är särskilt viktigt för personer med allergier och astma. Dammfri golvslipning ger också bättre resultat eftersom mindre damm betyder färre ojämnheter på ytan.

Utöver de hälso- och praktiska fördelarna kan dammfri golvslipning även minska risken för skador på möbler eller inventarier runt omkring golvet. Processen tar bara några timmar att genomföra, vilket gör det till ett snabbt och smidigt sätt att fräscha upp dina gamla eller slitna trägolv utan mycket besvär. Så välj dammfri golvslipning nästa gång du behöver uppdatera ditt hem!

Fördelar med dammfri golvslipning

Bättre hälsa är en av fördelarna med dammfri golvslipning. Denna teknik minskar mängden damm som släpps ut i luften vilket gör det säkrare för andningen och allmän hälsa. Detta betyder att du inte behöver oroa dig för negativa hälsoeffekter efter slipningen, såsom hosta eller allergiska reaktioner.

Ingen täckning eller flytt av möbler krävs när du använder dammfri golvslipning. Du kan ha dina saker på plats och slipningen kan ske utan problem. Detta sparar tid och energi eftersom det inte finns något behov att flytta bort tunga möbler eller tillfälligt stoppa användandet av vissa områden i hemmet.

En annan fördel med dammfri golvslipning är den effektiva tidsplaneringen efteråt. Eftersom det genereras mycket mindre spilldamm än vid traditionell slipning, tar rengöringstiden betydligt kortare tid – vilket innebär att du snabbare kan återgå till din normala rutin utan onödig störning!

Hur fungerar dammfri golvslipning?

Användning av en specialiserad maskin med inbyggd sugfunktion minskar mängden genererat damm under golvslipningsprocessen. Maskinen samlar upp det största antalet fina partiklar som skapas vid slipningen. Ett filter används också för att samla upp de små mängder kvarstående fina partiklar som inte sugs upp direkt.

Gamla ytbehandlingar såsom lack och olja avlägsnas från trägolvet under golvslipningen. Detta görs genom att använda olika slipmedel på golvytan beroende på hur slitet golvet är, vilket resulterar i en planare yta redo för den nya behandlingen.

 • Specialiserad maskin med sugfunktion
 • Filter för att samla upp kvarstående partiklar
 • Avlägsnande av gamla ytbehandlingar (lack eller olja) från trägolvet

Välj rätt firma för golvslipning

Att välja rätt firma för golvslipning är viktigt för att få ett resultat av hög kvalitet. Det finns flera saker du bör tänka på när du väljer en firma, till exempel deras erfarenhet och omdömen från tidigare kunder. Se också till att de använder sig av dammfria metoder för en bekväm lösning utan några hälsorisker.

Några välrenommerade firmor inom golvslipning inkluderar [företagsnamn] och [företagsnamn]. Dessa företag har lång erfarenhet inom branschen och erbjuder högkvalitativa tjänster som uppfyller dina behov. Var inte rädd att kontakta dem direkt för mer information om deras tjänster eller priser.

Vad ska man tänka på när man väljer en firma?

När man väljer en firma för golvslipning är det viktigt att se till deras erfarenhet och kompetens inom området. En kunnig firma kan inte bara göra jobbet snabbt och effektivt, utan också hjälpa till med tips på underhåll av golvet efter slipningen.

Referenser och tidigare kundrecensioner är också bra att ta hänsyn till vid valet av firmor. Det ger en tydlig bild över hur nöjda andra kunder har varit med företagets arbete, vilket i sin tur ger trygghet inför ens eget val.

Vidare bör man leta efter en firma som erbjuder transparent prissättning samt kostnadsuppskattningar innan arbetet påbörjas för att undvika eventuella överraskningar senare i processen.

Några välrenommerade firmor inom golvslipning

Golvslipningsfirman AB är en pålitlig firma som har specialiserat sig på att slipa och behandla alla typer av golv. De erbjuder både traditionell golvslipning och modern dammfri teknik för ett rent och hälsosamt hem. Kundservice är deras högsta prioritet, vilket gör dem till ett populärt val bland privatpersoner.

SlipaGolvet Sverige AB är en annan väletablerad firma inom golvslipning som erbjuder professionella tjänster till överkomliga priser. Med sin expertis inom trägolv kan de hantera allt från mindre reparationer till fullständig renovering av ditt golvs utseende och kvalitet.

Proffsiga Golvsliparna i Stockholm AB är baserade i huvudstaden men erbjuder sina tjänster runtom i hela landet. Deras erfarna team arbetar med hög precision för att ta fram det bästa resultatet för varje enskild kund. För flyttande privatpersoner finns ingen bättre lösning än Proffsiga Golvsliparna när man behöver hjälp med städningen efteråt!

Golvslipning på egen hand

Om du är en privatperson som vill spara pengar genom att göra en golvslipning själv, så behöver du ha rätt verktyg och kunskap för att undvika potentiella risker. Du kan använda en trumslipmaskin eller kantslipmaskin för att slipa golvet jämnt och ta bort gammal yta. Tänk på att det även är viktigt med skyddsutrustning under processen, inklusive hörselskydd och andningsmask.

Att göra en golvslipning på egen hand kan dock resultera i dåliga resultat om man inte har den erfarenhet som krävs. Det finns risker med felaktig hantering av maskiner, vilket kan orsaka skador på golvet eller till och med personskador. Om du har bristande erfarenhet bör du överväga att anlita professionell hjälp istället för att försöka lösa problemet själv.

Kan man göra en golvslipning själv?

Att göra en golvslipning själv är möjligt, men det kräver viss kunskap och erfarenhet. För att uppnå ett professionellt resultat behöver man investera i rätt verktyg och ha tid till förfogande för att utföra arbetet noggrant. Om man inte känner sig bekväm med processen eller saknar erfarenhet kan det vara bättre att anlita en professionell städ- och flyttfirma som har expertis inom området.

De verktyg som behövs för golvslipning inkluderar slipmaskin, dammsugare, skyddsglasögon och hörselskydd. Att använda fel typ av slipmaskin eller skriva ner något felaktigt på golvet kan dock orsaka allvarliga skador på ytan såsom ojämnheter och sprickor vilket leder till kostsamma reparationer i framtiden. Därför rekommenderas det starkt att anlita en fackman för den mest effektiva lösningen vid renovering av ditt hemmas golv.

Vilka verktyg behöver man?

För att utföra en dammfri golvslipning behöver man rätt verktyg och utrustning. Nedan är några av de verktyg som krävs för att genomföra en effektiv golvslipning:

 • Golvslipmaskin
 • Dammsugare med hög kapacitet
 • Borrhammare eller dylik
 • Handslip
 • Skyddsmask (med filter för partiklar)

Det är viktigt att ha tillräckligt med kunskap om användningen av dessa verktyg innan du påbörjar en golvslipning på egen hand.

Risker med att göra en golvslipning på egen hand

Att göra en golvslipning på egen hand kan spara pengar, men det är viktigt att överväga riskerna innan du börjar. Här är några saker att tänka på:

 • Erfarenhet: Golvslipning kräver erfarenhet och kunskap om olika trätyper och slipningsmetoder. Om du inte har tillräckligt med erfarenhet kan det leda till onödiga misstag som kommer kosta dig mer i slutändan.
 • Skador: En felaktig användning av slipmaskiner eller annat verktyg kan skada ditt golv permanent. Detta innebär också högre reparationer och materialkostnader än vad det kostar att anlita en professionell.
 • Damm: Slipning genererar mycket damm, vilket kan vara farligt för din hälsa om det inte hanteras ordentligt. Att andas in stora mängder damm från träet under arbetet utan skyddsmasker eller ventilationssystem kan orsaka lungproblem.

Innan du bestämmer dig för att genomföra en golvslipning själv bör du alltid överväga dessa risker noggrant och rådgöra med experter inom branschen för bästa möjliga resultat.

Renovering Stockholm få en kostnadsfritt offert

Loading